воскресенье, 12 февраля 2017 г.

Віртуальна екскурсія містами України






У Тернопільській області є місто схоже на вишеньку посередині торта йменоване Заліщики. Чому таке порівняння? Та тому що місто огорнене петлею Дністра. Вигляд, направду, крутезний! Населення поселення налічує всього близько 10 тисяч чоловік, проте це не заважає бути йому популярним у широких і вузьких колах.

Луцьк – то серце Волині, її краса, її гордість та історія. Місто тепла та приємностей, привітних людей і не відлякуючих цін. У ньому зовсім не пафосно та дуже гармонійно. Це обласний центр Волинської області, який вирізняється чудовим поєднанням у собі старого та наднового.Стара назва Луцька була Лучеськ, а походила вона, кажуть, від місця розташування, адже місто було огорнуто вигином ріки, яку ще називають «лук». За іншою версією від імені вождя дулібів, які проживали тут, - Луки, який, за легендами, і започаткував славне місто.
Засноване місто близько 1000 року, коли Володимир Великий приєднав Волинь до Київської Русі. У 1340 році Луцьк стає столицею тодішнього славного чималого Галицько-Волинського князівства.
Тоді і був зведена найвеличніша пам’ятка сучасного Луцька, яку відвідував чи не кожен - Замок Любарта (Верхній замок або ж просто Луцький замок). Це споруда готичного стилю, таких в Україні небагато. Замок дуже славний та гарний, про нього знають і поза межами України. Споруда будувалась дуже довго, будівництво було завершено аж у 1542 році, а розпочато ще у 1340-му. Саме тому, окрім готики, тут ще й відчутна епоха Ренесансу. Замковий комплекс складається із трьох веж, оборонних стін, кафедральний собор Івана Богослова. Це справді величне місце, гуляючи територією замку тут оживають литовські князі Любарт, Вітовт, Ягайло, Свидригайло та римський імператор Сигізмунд.

Місто Чернівці – це обласний центр найменшої області України. Це історична столиця Буковини. А ще Чернівці – то справжній культурний та архітектурний осередок. Їхати сюди потрібно на довго, адже одного дня мало для звідання усіх чудес міста.У місті налічується 706 пам’яток архітектури (!), 20 із яких загальнонаціонального значення. Звісно, про всі ми Вам не розкажемо, але про головні коротко:
• Безумовно, найвизначніша пам’ятка – ансамбль колишньої Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, у стінах якої зараз справжня альма матер – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Комплекс цих архітектурних споруд офіційно визнаний всесвітньою культурною спадщиною ЮНЕСКО. Варто лише поглянути на фото цих споруд і вже не ймеш віри у його вишуканість і красу. До того ж, у 2012-13 роках на території університету знімали фільм-прорив українського кінематографу «Тіні незабутих предків».


Львів - місто, яке зачаровує з першого погляду. Кожна вуличка Львова наповнена стародавнім шармом, ароматами кави, духом романтики і архітектурною довершеністю. Кожен його елемент приховує цікаві історії та інтригуючі загадкові легенди. Львів - це культурна столиці України, Львів неповторний та незмінний, Львів - історія, що втілена у силуетах його архітектурних композицій. Це місто, яке "охороняють" кам'яні благородні леви та яке змусить Вас повірити в мрію. Загадковості Львова не має меж.«Місто із запахом кави та шоколаду», «Місто серед дощів», «Серце Галицької землі», «Маленький Париж», «Український Лондон», «Культурна столиця Європи», «Місто Лева» – це все імена та епітети справжнього галицького міста під назвою Львів, яке розкинулось в мальовничому Передкарпатті.
Вже понад сім століть історія творить цей прекрасно- заворожуючий  куточок, що розташований на заході України. Львів вабить своєю неповторністю, своїм живим стилем та особливим колоритом кожної з його вуличок. Місто славиться великою кількістю видатних місць та пам'яток архітектури, адже не дарма це -   культурна столиця України.
















Місто молоді, місто науки, місто парків, місто пам’ятників – місто Рівне. Північ України застелена прадавніми лісами, мабуть саме це надихнуло архітекторів сучасного міста, проектувати його наче у лісі. Ви не знайдете тут вулиці без дерев, клумб чи акуратно підстрижених кущів. Зелень, що буяє довкола надає неповторної, свіжої атмосфери всьому Рівному.Офіційною датою заснування міста прийнято вважати 1283 рік. Проте, в місті та його околицях археологи знаходять свідчення значно давніших поселень. Місто розкинулось на берегах мальовничої ріки Устя. Із самого початку це не було місто в сьогоднішньому розумінні, тут розташовувалась фортеця, а згодом маєток кількох знатних родів. В часи розквіту, а це з 15 століття і практично до 19 містом володіли: Острозькі, Любомирські, Конецпольські…
У 17 столітті Рівне отримало Магдебурзьке право і з цього часу почалось його стрімке зростання. Тут розігрувались батальні сцени епохи визвольних змагань Хмельницького, Північної війни, місто знало навали турок та татар, у 1919 році стало столицею Директорії… Статус міста, в сучасному розумінні, Рівне отримало у 1939 році.

Ужгород - невелике і найвіддаленіший західне містечко в Україні.

Його називають золотими воротами України в Європу, а ще перлиною Карпатського Єврорегіону. У місті живуть люди різних національностей: угорці, словаки, українці, росіяни, євреї, німці.
Ужгород — одне з найдавніших міст Україні з багатющою історією. За свій вік Ужгород кілька разів змінював правителів, про що нагадує архітектура міста. Любителі старовини прагнуть на відпочинок до Ужгорода, щоб познайомитися з історичними пам'ятниками і з різноманіттям архітектурних стилів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

https://sswww.youtube.com/watch?v=RY_1TIJ5cCs Цікаві факти про Європу